Sunday, June 5, 2011

Jom berkenalan dengan kiwi

Gambar tak de kena mengena dengan artikel. Haha :P

Hi readers! Rasanya ramai yang tak kenal kiwi kan. Mungkin korang kenal kiwi sebagai blogger, tapi tak tahu sikit pun berkenaan diri kiwi. So, Jom berkenalan dengan kiwi! Nama diberi... Err, nama betul tak boleh laa. Pasal kiwi berbelog ni bukan untuk famous. Sebab tu guna nama samaran sampai bloggers pun kenal kiwi samar2 je kan. [haha] Kiwi ni perempuan a.k.a female, okey. Jangan salah faham pulak.

Kiwi blogger Selangor. Tapi kiwi kerja kat KL. Yup, kiwi dah KERJA sebagai pendidik anak bangsa tak kira melayu, cina atau india. [cewah]. Padahal baru je start kerja tahun ni. Tu pasal korang boleh tengok beberapa entri kiwi pos berkaitan dengan sekolah, cikgu, tips interview, spp dan lain2. Kiwi dah pun berumur 23 tahun tak lama nak masuk 24. Erk! Tiba2 rasa tua. Maklumlah, 3/4 blogger yang singgah berumur antara 14 tahun dan awal 20an. [Wawawa.. tuanya kiwi berbanding korang ye :p]

Ha, dah2. Tamo panjang, nanti korang gak yang penat nak baca kan. Kiwi dah sedia link. Korang boleh klik untuk baca kisah2 kiwi yang lepas. [Klik la kalau nak kenal kiwi]. Okey, sekian daripada kiwi. Kalau ada apa2 soalan, sila ajukan kat komen ye :))


p/s: Entah kenapa hari ni tergerak untuk kiwi perkenalkan diri. Mungkin sebab tak tahan kot dipanggil bro oleh berbelas2 blogger. Melalui polls nuffnang yang korang klik tu, barula kiwi sedar rupa2nya ramai lagi yang tak kenal kiwi. Kadang2 lucu pun ada. Hihi. Agak2 kenapa ye diorang panggil kiwi bro?

3 comments:

munirah said...

wanita rupenye kiwi ni... cikgu pulak tu..hehe.. erm, memang waktu first time singgah sini igt kiwi tu lelaki.. ;p

fyna said...

hehehe...
x slh perkenalkan diri...
:)




jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

kiwi said...

@ munirah: haha, kenapa lelaki pulak?

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)