Sunday, December 12, 2010

Kenapa kiwi?

Kiwi telah ditanya oleh salwaismail dalam entrynya yang bertajuk bloglarian,

"kiwi, apsal nama kau kiwi? er, kenapa mesti kiwi? kenapa tak durian? oren? epal? rambutan? atau pisang? runsing aku. semalaman fikir. sampai terbawak-bawa masuk mimpi".


Terima kasih kerana bertanya salwaismail. 0key, ni kiwi nak jawab.

Durian? Buah yang tajam2 tu? Makan je sedap, tapi bila bercakap.. Euhh.. Oren? Err..cam tak best je.. Epal? Lagi la tak best. [tapi makan best tau!]. Rambutan? Yang berbulu2 tu? Hehehe.. Pisang? Kiwi tak minatlah. Kiwi laa...

Kenapa kiwi?
Cuba tengok buah kiwi.


Hehe cute kan, tapi bukan ni yang kiwi nak tunjuk. Ni, kat bawah la..


Haa.. Ni baru betul. Macam mana? Kulitnya dari luar biasa je kan. Macam ciku pon ade. Kalau tengok kompem tak pandang 2 kali lah. Tapi cuba belah 2 buah kiwi tu.


Apa yang anda boleh nampak? Isinya yang fresh dengan warna yang kehijau-hijauan.. Kan.. Kan.. Kan.. Fuhfh..kecur air liur.. Hehe.. Haa.. dah faham dah? Aik? Macam tak dapat tangkap je.. Okey2.. Kiwi tau tak semua paham bahasa kiasan kan, So meh kiwi eplain betul2.

Sebetulnya, kiwi bukanlah suka sangat dengan buah kiwi tu. Cuma kiwi suka dengan buah kiwi. LUarannya sederhana je.Tak menonjol lansung tapi dalaman, Subhanallah..Cantik! Kiwi nak jadi macam tu. mampu ke tak, tu terpulang pada usaha. Doakan kiwi ya! Kamu2 juga insyaAllah, kalau kita usaha!

Btw, sebenarnya kiwi tu tak tertakluk pada buah je, burung kiwi pun ade. Tengok tu, comel tak??


p/s: Kiwi dah masuk list dalam bloglarian tau! kalau nak lawat kiwi, jangan lupa lawat juga teman2 serumah kiwi di Rumah Blog No. 115!

15 comments:

❤ Cik Ain ❤ said...

kiwi adalah buah yg sgt sedap... walaupon ade bulu2 jugak tp xkesala. janji sdp. ain suke. =)

cik dira said...

salam .pergh..ngan greenish2 kwi..meleleh air liur..hahah

erika nuris said...

nak buah kiwi boley..hehhee..comey3..

Bazilah said...

hai kiwi..mane nak carik buah kiwi malam2 ni huhu.

zOuL_iMMe said...

burung kiwi tu kalau takde kaki memang macam buah kiwi..haha

tiefazatie said...

btol!kiwi sdp!pastu unik kan buah die..hihi..

kiwi said...

wah, ramai peminat buah kiwi rupanya..semua pon bg support pada kiwi.thanks all! i loike..hehe

zoul_imme: hahaha..anda tidak pernah kering dengan idea walau dimana anda berada.

mera zati M.z said...

oh ic.. pening sikit nak kena klik2 tp its ok..hehe
tq join..
tggu update nanti k?
:)

kiwi said...

orite~jgn pening2 ye..hehe

Amanie Ashraff said...

haha yeahh kiwi luar nampak mcm x brape nk cun tp dlm cantik ouh :)

kiwi said...

betul3~hehe

amPuzz said...

nice :D
i like kiwi :3

kiwi said...

me too :P

Red said...

oh.. patut lah kiwi.. nice nice...

btw, nak tahu kenapa gitarputeh.? meh usha sini :)


http://gitarputeh.blogspot.com/2011/03/segmen-ber-story-belajar-tulis-di-atas.html

kiwi said...

tq, hehe dah macam sesi promote entri pulak..hihi ok jap lagi kiwi terjah

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)