Thursday, June 23, 2011

Adoi, kereta ku! -_-


Kali ketiga untuk tempoh seminggu. Kiwi terpaksa withdraw some money [dihujung bulan] untuk kereta. Kalau khamis lepas kereta kena toreh dan belum sempat padam kesan toreh tu, bateri pulak habih terus. Adeh!! Semalam pulak ada cina buta mana pergi cium buntut kereta tu. Adeh!! Parah den bulan ni -_-

Yang membengangkannya ialah, cina buta tu dah tau traffic light banyak buat apa bawak laju2. Lepas tu dah langgar orang boleh tak nak bayar. Bangang punya perangai! Geram!!!

Tamo cite lagi. Geram ni! Grrrrrrr!!!

26 comments:

riva'i said...

hahaha.

lucu cerita kau.
update trus...

my blog

akmaL said...

lorr..patotnye die la kene bayar kan?

shira sharif said...

pergh sukati je en cine tu! akk tak amek no plat ke? kalo dpt repot je!

sergeant keroro said...

kiwi, saman jela kete yang langgar tu.

Terbelog said...

wah..malang ni..bersambung-sambung malang

kiwi said...

@riva'i lucu ke, adeh -_-

kiwi said...

@akmaL tau tape, dah salah bayar la.

kiwi said...

@shira sharif ecah la, dia panic sangat

kiwi said...

@sergeant keroro ikut hati nak je saman. tapi takot pulak. hehe

kiwi said...

@Terbelog kiwi redha je. mungkin ni ujian buat kiwi. sapa tau kan. mungkin ada hikmahnya

NuSaNa NoSa 91 said...

cina tu xbyr ganti rugi ke?? =.=

Syuxer said...

nape takut??saman je k..kita ada hal ehwal pengguna..konfirm menang punye..cuba dulu..

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

Yunn Sarah said...

kena toreh ?? ishh dasat nye

Yunn Sarah said...

kena toreh ?? ishh dasat nye

cik_sna said...

erk.. cina buta??
double meaning tu..hehehe

salam ziarah.
mengintai2 cerita best buat santapan minda

Siti Arfah said...

Sabar~sabar. huhu

RingCollector said...

sbg guru BM, kita ingin menyumbangkn 1 peribahasa..
dah jatuh kena timpa tangga..he2~

Onitsuka_hana said...

sapa plah toreh keta

kiwi said...

@NuSaNa NoSa 91 tak, lari camtu je. tu yang kwi geram >.<

kiwi said...

@Syuxer tak leh gak. sebab nombor kereta yang langgar tu tak sempat ambik :(

kiwi said...

@Yunn Sarah dasyatkan orang2 sini?

kiwi said...

@cik_sna heheh memang bagi ayat mendalam punya

kiwi said...

@Siti Arfah sabar lah ni

kiwi said...

@RingCollector bukan ditimpa tanga je. siap patah kaki lagi T_T

kiwi said...

@Onitsuka_hana cerita lama :(

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)