Monday, December 20, 2010

KENANGANKU SEBAGAI BLOGGER


1. Tarikh lahir blog anda ..

18 oktober 2008. Masa tu tengah study lagi, semester 5.

2. Punca kelahiran blog anda

Erk! Baru hari tu sebut pasal ni kat orang berkenaan. Puncanya, ada orang kempen.. Ajak buat blog.. Last2 orang tu pun dah tak aktif. [Psst.. Orang berkenaan jangan marah ;p]

3. Orang pertama yang jadi follower anda

Kawan sendiri. samada cik arnab yang menggunakan nama akmabreep atau nu_ox3r [tah macam mana nak eja nama ko ni wey..]

4. Entri pertama anda sebagai blogger

My First Step!

5. Entri pertama anda yang mendapat banyak komen /hits

Ouh teluk intan

6. Blogger pertama yang anda jumpa ..

Kalau blogger2 yang kenal dalam blog jumpa face-to-face belum ada lagi la. Blogger dalam kalangan kawan2 ada la. hihi

7. Blog yg anda minat ..

Blog Ben Ashaari – Baru tumbuh minat ni. Hehe

8. Ceritakan kenangan manis anda sebagai seorang blogger

Hari2 pun macam kenangan manis. Terutama bila dapat berkenalan dengan blogger2 yang tak pernah jumpa. Dapat pulak share ilmu dengan semua :)

9. Ceritakan kenangan pahit anda sebagai seorang blogger

Blog jadi tempat luah perasaan. Masa tu tengah krisis ngan someone [kalau readers rajin baca entri2 tahun 2008, 2009 tau la].

Lagi bila susah nak dapat feedback daripada pembaca. Alhamdulillah sekarang dah bertambah baik. Thanks kepada yang selalu baca entri tanpa komen (silent reader) dan yang selalu tinggalkan komen :)

10. Impian anda terhadap blog anda ..

Nak blog ni setaraf dengan facebook, google, yahoo atau youtube. Hehe.. Besornya impian kan. Series sikit. Nak blog dikenali kerana ilmu yang ada di dalamnya, bukan kerana nama.

P/s: kalau nak join segmen ni, korang kena cari sendiri kat blog Ben Ashaari sebab beliau dah bagitau awal2 supaya JANGAN letak link ke entri 'Segmen: Kenanganku sebagai blogger'. Err.. bagi tajuk entri tak pe kan abg ben?

14 comments:

Dira gMj said...

dah lame ek blogging..wahh~ senior ni.. muge rjin2 ag yer.. gd lux~

Sepatu Hijau said...

salamm...

blog kita sebaya....

follow ur blog :)

Nur Mudrikah said...

jom2 share ilmu.. ziarah dari blog Ba ni..jmput dtg umah

Lulu caldina said...

semoga berjaya dlm dunia blogger...

micky eyqa said...

keepit up k

Nordin said...

follow ur blog :)

baju yang diperbuat dari spray

misz nana said...

teruskan berblogging :)

Zana :) said...

keep blogging ^^

mary ann ;) said...

takpe..lama2 mesti org akan bg feeedback yg baik..yg penting kena usaha lah ;)

follow sini yeap ;)

riza said...

meriahnye blog...salam kenal...

kiwi said...

Dira_gMj: Baru aktif dlm sebulan..same je mcm blogger baru..thanks ya :)

Sepatu Hijau: really? Hehe i'll give you a visit very soon

Nur Mudrikah: Insyaallah..thanks for your comment :)

Lulu caldina: Thanks ya. You too~

kiwi said...

micky eyqa: :)))

Nordin: orite~thnks

misz nana & Zana :) : insyaallah :))

mary ann ;) : i hope so. thnks follow :))

riza: salam kenal :))

farhaniza azman said...

oh.... semoge trus berusaha n berjaye yep!

mimi jazman_MJ said...

impian kite pulak lain ckit..

kite nk org yg follow kite tu ramai..dan ikhlas..dan selalu bagi komen.. hehehe..

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)