Sunday, August 14, 2011

wrestling di bulan puasa. ada bran?

tengah duk cari idea untuk post entri, tiba2 ada cicak berbunyi. kiwi tercari2 dari mana bunyinya. Niat nak ketuk je sebab bunyi tu menyebabkan idea yang kiwi ada terus terbang melayang. Tengah menjenguk ke sana sini, tiba2.. Tap! Bunyi benda jatuh atas meja.

Cis! Rupanya dua ekor cicak tengah wrestling sampai jatuh atas meja depan mata kiwi. Kiwi tengok jela. Nak gelak tepuk tangan sorak2 ke, karang mama dengan abah kata kiwi gila pulak. Asyik sangat dua2 ekor cicak ni wrestling sampaikan dua2 jatuh bergolek daripada meja ke lantai pun tak berenti jugak. Tak sedar agaknya.

Dah la tu, wrestling daripada syiling, ke meja. Dari meja sambung atas lantai pulak. Hebaddddd....! Ni kalau tangkap buat gusti cicak rasanya boleh dapat title juara ni. Haha. Cepat2 kiwi bangun cari penyapu.

Bila kiwi sampai dengan penyapu, dua2 dah hilang.

Haih~melepas la labu.....

7 comments:

Freaky said...

hahaha lain kali bersorak la kiwi :D

kiwi said...

@Freaky kalau freaky join boleh la kiwi sorak. haha

ceritasekupang said...

hahaha...lain kali buat video kiwi...

kiwi said...

@ceritasekupang tak terfikir pulak tadi. Okeh, lain kali kalau ada kiwi rakam. haha

nurathirahkaman said...

heheheheh cicak tuh tak posa..:]

riva'i said...

gag papalah, dari pada yang jatuh kotorannya.
baunya......

:p

sergeant keroro said...

haha, bawak cheerleader baru bersemangat diorang :P

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)