Tuesday, February 15, 2011

I love them!

Salam Maulidurrasul kepada semua muslimin dan muslimat :))

Bestnya cuti.. Hihi. Tapi kiwi tak pergi mana2 pon. Duduk rumah siapkan kerja yang perlu dihantar jumaat ni. Sempat ke siap? Huhu. I'll try my best!

Hari ni kiwi nak share dengan korang something. Hihi. Ni dia:


Buku yang baru kiwi beli dalam minggu ni. Satu Bm, satu BI. Yang Bi tu kiwi beli sebab ada diskaun. So, murah sikit. Yang BM tu kiwi beli sebab murah jugak. Hihi. Nah, sekali dua buku beli. Jangan pelik, sebab kiwi memang suka buku. Beli sampai dua ni pun sebab suka. Bacanya belum lagi la sebab belum ada kesempatan. Hihi.

Yang Bi kiwi suka tajuk dia: Two For Joy by Patricia Scanlan.

Ni antara ayat yang menarik perhatian kiwi dalam buku Two For Joy:

One for sorrow,
Two for joy,
Three for a girl, Four for a boy,
Five for silver, Six for gold,
Seven for a Secret Never to be Told.


Ha.. Cemana? Menarik kan? Tapi kiwi tak paham maksud dia. Hihi..

Yang BM pulak keluaran kaki novel, kiwi suka tajuk & cover dia. Doktor Cinta oleh Dyadila. Comel, comel, comel! ^^



Tak sabar nak baca dua2 ni. Hihi.

p/s: Selalu berangan nak ada library sendiri kat rumah. Nak susun buku banyak2! Bestnya kalau dapat duduk dikelilingi oleh buku! ^^

4 comments:

Rozuan Ismail said...

pernah baca buku english tajuk chicken soup x?best woo..

Amanie Ashraff said...

uuu am bwu beli smlm doktor cinta tu. da abes baca pun :p

NADDY KZAMAN said...

hehe, kita patut bukak satu kedai buku..i love reading books so much.. it takes u to anywhere in the world kan..

kiwi said...

wan: betul2 best? hihi ni yg nak cari ni :)

amanie: best tak? kiwi tak baca lag ni :P

naddy: hehe, kiwi prefer library sebab kedai buku tak boleh baca buku tu. yups, it takes u to anywhere in the world :))

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)