Tuesday, December 14, 2010

Top Up Free


Sape nak top up free? Maxis, celcom, Digi. Semua boleyyyy... Sape nak, sila angkat tangan. Lepas tu beratur.

Hehe.. Sebut top up free, sape tak nak. Kalau kiwi pun nak. Masalahnya, sapa nak kasi kita top up free?

----------------------------------------------------------------

Alkisah... Tanggal 4 Disember yang lepas kiwi terima mesej daripada ayah. Mintak top up. Pelik tak ayah mintak kat anak top up ?? [Heheh, ape yang peliknya ye tak??] Hurm..mesejnya berbunyi begini:

From +6285246724593

Ini ayah Tlong bagi topped up 50RM ke numbor baru ayah 0128115*** ayah ada mslah d balai police. ta payah call sekejap ayah call blik.


Ha... Kiwi dapat je mesej ni terus terkejut. 'Siapa yang berani2 mintak top up free kat aku ni?' [Haha]. Oleh sebab kiwi tak panggil ayah kiwi dengan panggilan 'ayah', so kiwi abaikan je mesej tu. Tak delete pun. Simpan buat kenang-kenangan. Haha. Korang pernah dapat tak mesej macam ni? Kalau pernah, apa tindakan korang?

Hurm.. Benda ni mungkin dah merebak ke seluruh Malaysia. Habis satu family kiwi pun dapat. Abah kiwi yang dah tak de ayah pun dapat mesej daripada 'ayah' ni.. Haishh, Dari mana la diorang ni dapat number kita ye??

Ah, tu tak penting [kot]. Yang paling penting, kiwi nak semua pembaca hati2 dengan mesej macam ni. Jangan mudah tertipu. Mentang2 kata 'ayah', cepat2 korang top up. Haa.. Tak pasal je diorang dapat top up free.. Tak ke rugi camtu.. Membazir je.. Tak baik membazir tau.. Daripada korang gi top up orang macam tu, lagi baik korang top up kiwi. Kan ke banyak pekdahnye.. Hehehe

2 comments:

cik arnab said...

igtkan dpt topup btul2 td..cik arnab pun nak jugak..hihi

kiwi said...

Hihi..cik arnab pun nak jugak ke

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)