Sunday, June 19, 2011

Macam mana nak letak favicon dekat blog.

Haha, semalam baru tanya, hari ni dah buat. Oke, Macam mana nak letak favicon dekat blog? Apa itu favicon? tengok gambar berikut:


Gambar yang kat sebelah nama belog kiwi tu la yang dipanggil favicon. Sekarang dah tau kan apa itu favicon?. hehe cemana nak try tak? Kiwi baru je tukar favicon hari ni. Itu pun lepas kiwi tengok tutorial yang dibuat oleh Gary. Moh le try sama. Nak pilih gambar favicon, korang boleh gi kat www.favicon.cc. Pilih mana yang berkenan. Tapi nak tau macam mana nak letak favicon, korang boleh terjah link blog Gary. Tutorial ni yang terbaek! Sebab beberapa tutorial yang kiwi cuba, kebanyakannya tak menjadi. Mungkin kiwi yang kurang faham. So, tunggu ape lagi. Jom lah! :)

p/s: Cemana favicon kiwi? comel? ok? semat? :P

16 comments:

cucu umie said...

hehe..cantik2..

Freaky said...

waa da nampak favicon kat tab blog kiwi :D..

cik kacak said...

wah wah , lawa nye favicon dye ;)

Syuxer said...

saya buat pun pernah gak tak menjadi..ntah nape..

riva'i said...

hahaha, bagus lah.
blogku juga sudah ada favicon nya
:p

sedkit promosilah.
singgah siniii, n coment please.

Arneza said...

comel blog kiwi ni...

kiwi said...

@cucu umie: thanks :)

kiwi said...

@ Freaky: Ahaaa, nampak dah eh

kiwi said...

@ cik kacak: aha thanks :)

kiwi said...

@ Syuxer: cuba la ikut tutorial gary tu, mungkin jadi :)

kiwi said...

@ riva'i: hi2, kiwi udah terjah ke blog kamu :)

kiwi said...

@ Arneza: thanks

RedVixen said...

comell! dulu pernah buat tapi skang dah hilang. kenapa ye?

GaRy™ said...

hehehe...thanks 4 the credit kiwi... terharu sangat2... huuu...

kiwi said...

@RedVixen hehe tu kiwi tak tau la pulak :)

kiwi said...

@GaRy™ welcome gary :)

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)