Tuesday, May 31, 2011

cuti-cuti malaysia

Salam.
Hi guys.
Kiwi baru balik dari cuti-cuti malaysia. Heheh, tak ke mana pun. Kiwi gi pahang je. Melawat atuk nenek. Jalan2 sekali. Plan asal nak gi Kelantan tapi disebabkan ada fam yang tak nak [jauh katanya] so kitorang pun cancel. Pahang pun jadi lah. Asalkan ada kebaikannya. Hurm, korang cemana pulak. Gi mana cuti sekolah ni?

Ehem..Sekarang tengah kering idea. Tapi still nak share something dengan korang. Masa kat sana kiwi ada jumpa sorang makcik ni. Pada kiwi dia baik sangat. Cuma suara dia agak kuat. He..He.. Depan kiwi dia memang ok. Tapi belakang, orang kata macam2 kat dia. Kata dia ni suka menyampai cerita [of course cerita tu betul] tapi yang tak syoknya tu dah dikira membuka keaiban orang lain. ok. fine. So what dia suka cerita itu ini. Habis kita yang cerita balik pasal perangai dia bukan kira mengumpat ke? Ayoo~sama2 kumpul dosa. Please la. Pada kiwi biarlah orang cerita pa, nak kata apa. Yang penting diri kita jangan ikut golongan tu, betul tak kawan2?

Lagi satu kiwi jumpa mak kepada sorang manusia ni. Anak dia baru kawen tahun ni. Yang mengejutkan, anak dia boleh cakap 'lepas kawen nanti aku tak nak balik dah!'. Sebab-BENCIKAN EMAK SENDIRI. Oh no.. Ni dah kes anak derhaka. [Suka suki je kiwi gelar dia]. Isk2 nauzubillah.. Sepatutnya, benci mana pun kita pada orang, kita kena ingat yang dibenci tu IBU kita. Yang melahirkan, yang membesarkan kita. Argh! Malas nak ulas panjang2. Yang penting, tak boleh benci ibu sendiri. Apatah lagi ayah dia yang tak bersalah tu turut terkena tempias. Lagi tak patut. Kita jangan ikut perangai manusia yang satu ini ok.

p/s:Memberi kemaafan itu amat manis :))

2 comments:

Rozuan Ismail said...

kalau dtg kelantan,boleh wan bawak g jalan.hoho

kiwi said...

teringin jugak pi sana, insyaallah..kalau ada rezeki, satu hari nanti sampai la

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)