Thursday, February 3, 2011

first come first served

Hi guys. Kat pahang ni. Rumah tok wan. Serabut pasal budak2 duk melompat macam kera. heheh. Nasibla kena panggil kera. Tak reti duduk diam. Main tah pape. Maklumlah, budak lelaki, buas la depa. Lagi dah ramai2. Actually family kiwi yang first sampai. Tapi kitorang tak dipelawa ke bilik yang selesa. Agak tak puas hati la. Dah la ramai ni. Orang yang sampai lambat walaupun tak dijemput diorang dengan muka slumbernye masuk bilik pengantin. Tak de maknenye orang kata first come first served tu. Adoi, nampak sangat bias la weyyyyyyy!! [Bengang].


Okey, lagi cerita pasal semalam. Baru je beberapa jam sampai sini dah dapat call daripada adik yang tak ikut balik kampung. Katanya kucing mati. Kena langgar. Uh! sape la yang sanggup langgar kucing tu. Mesti orang tu bawak laju sampai tak sempat pijak break. Geram! Dah sekarang tinggal 2 je pasal si ibu kucing dah jarang balik rumah. Sabar jela.


Yang bestnya, hari ni ada orang sponsor oblong ayam, daging & kambing. Tak penah makan tapi bila dah rasa sedap pulak :) . Tak menang tangan si tukang masak jadinya. Sekali masak terus habis. Malam ni diorang masak ramai2 ikan masak gulai. Em..ikan ape tah nama tak hengat. Tapi maaf kiwi tak berapa ngan gulai ni. Tumpang seronok jadi la. Hihi.


Em.. Apa lagi nak cerita eh. Ouh ya. untuk sementara ni tak de gambar sepanjang persediaan untuk majlis perkahwinan tau. hihi. t dah ada mood baru kiwi masuk gambar Okeyh. Tu jelah kot. Nak bebel panjang2 tak de idea. So see you soon. :))

5 comments:

Ayuni said...

lamer x gi blog kiwi...

Azza Firza said...

hehehe, tumpang tanya, oblong tu apa ye?

Amanie Ashraff said...

hehe oblong tu mcm burger kan kiwi ?

kiwi said...

hi ayuni :)

yups, oblong tu macam burger jugak, tapi dia panjang.

kiwi said...

hi ayuni :)

yups, oblong tu macam burger jugak, tapi dia panjang.

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)