Wednesday, February 2, 2011

Cuti dan kahwin

Eh kiwi ni. Dah la lameee tak update blog. Tup2 buat entri pasal cuti dan kahwin. Cuti tu ada la kot kena mengena pasal sekarang pun memang cuti raya cina kan. Especially yang kijo kat kl. Seminggu dapat cuti you. Tapi yang kahwin tu, pe kes pulak?


Hurm.. Ni lah nak ceghite dengan teman2 ni.. Asal cuti je, ramai orang kahwin. Asal kahwin je, ramai orang cuti. Erk! [Tolong sekeh sikit. Pandai2 tambah ayat belakang tu :P ]


Baru dua hari kat kampung ni. Rindu dengan bantal busuk pun tak hilang lagi. Esok dah nak kena gerak balik kampung mama pulak sebab mak su kiwi nak kawen. Then lepas kenduri berkemungkinan akan terus dihantar pulang ke rumah sewa yang boring tu sehari lebih awal dengan syarat broadband perlu ditinggalkan kerana abah nak kena hantar bro yang sorang tu daftar kat utara. Haih~


Nak buat apa balik awal nanti? Kalau ada kenduri nak kena attend ke, syok jugak. Ops..bukan tak da jemputan. Cuma jauh bebeno nak gi pun. Yang sorang kat terengganu. Housemate nak bertunang. Then kawan sekolah yang sekarang study kat mesir nak kawen pun ada. Lagi sorang akak ni kawen gak. Katne tak hengat. So, dapat gi kenduri mak su pun jadilah. Dapat gak lepas kempunan kat nasi minyak. Heheh..


Ha.. Kepada yang bakal mendirikan rumahtangga dalam cuti ni, Selamat Pengantin Baru. Semoga jodoh berpanjangan, bahagia hingga ke akhir hayat. Dan Semoga mendapat keberkatan dunia & akhirat. Lastly, Happy Holiday to all of you okeh!


Smile! :))

[MODE: HAPPY BALIK KAMPUNG ! ]

6 comments:

Rozuan Ismail said...

kawan pon ramai yang dah nak kahwin..erm..dah tua ke aku ?huhu

Dark Chocolate said...

kiwi bile nk kawen ? ngeh3

zubir othman said...

Salam new blogger

nice blog...hehehe

jom singgah blog saya

http://zubir5588.blogspot.com
\segala komen dan cadangan adalah amat dialu-alukan...tq

Amanie Ashraff said...

hehe bestnye kawen ^^

cik arnab said...

eh, tajuk entry kita sama la..hehe.. sehati sejiwa la kita..

kiwi said...

wan: kan :)

dark chocolate: tahun depan, hehe :P

zubir: thanks for visiting me

amanie ashraff: hehe,

cik arnab: hehe i like that. sehati sejiwa. sebab tu kita jadi kawan :)

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)