Thursday, January 27, 2011

YANG SEMPURNAKANKU CONTEST


waa..telah ditag oleh faty. nak join YANG SEMPURNAKANKU CONTEST? cepat tau. sebelum 28/1/2011 tepat 12 malam.


ni gambar yang kiwi pertaruhkan. Cheaa.. Orang letak gambar lawa2, kiwi letak gambar kucing je? Pape jelah. But Yeah, dialah yang menyempurnakan kiwi. Nama kucing ni Dibo. Kadang kiwi panggil E-bo. Hehe. Dia ni family kiwi bela daripada tecik. Dalam bulan puasa tahun lepas kalau tak silap dia dan adik beradik dia muncul kat rumah kiwi. Rezeki.. Hehe. Dia ada 4 adik beradik. Tapi sekor dah mati, kena laggar. Hukhuk T_T. Cian dorang tau. Biasa diorang main berpasang2, so mesti ada kawan bila main. Sekarang bila diorang main, mesti ada yang terpinggir. Eh2..cam manusia pulak :P


Okeyh, nape kiwi pilih e-bo? Ouh, btw e-bo ni jantan. Bulu dia kembang. Cooomel sangat pada kiwi. Hehe.. Bunyi e-bo mengiau pun lain sikit. Pagi2 e-bo dah panggil suruh bukak pintu sebab dia nak masuk. So, selagi tak bukak pintu, selagi tu la dia bising. Dia sanggup pusing satu rumah cari mana2 pintu yang dia boleh masuk. Kalau dia dengar ada orang kat dapur, dia gi dapur. Ada orang kat bilik, dia gi bilik. Eee.. kiwi rasa coomel sangat! Kalau laame tak tengok e-bo ni rasa pelik. Pastu kalau main2 ngan e-bo dah cukup untuk menghilangkan stress. E-bo ni kadang2 nakal jugak. Sambil2 tunggu nasi untuk dia siap, dia akan gigit2 pergelangan kaki orang yang sediakan nasi. Ei, nakal! Tapi Sebab comel dan nakal tu la yang buat kiwi sayang sangat ngan e-bo. Dah beberapa orang yang datang berkenan kat e-bo. Tapi kiwi tak bagi. No. No. No. Hehe..


Okeyh, setakat ni je dulu entri kiwi. Kiwi nak ajak sabbryeabas, LyNn'Azlina dan Miza Yusof untuk join contest ni. Jom cepat!


p/s: Tk sempat nak balas kunjungan uolls. Raya cina boleh ya! ;)

4 comments:

Miza Yusof said...

menarik :)
good luck :)

thanks tag miza. insyaAllah Miza join :)

sissyira said...

slaam

good lap yea.....

comel kucing tu,,,,tapi syira tak suka kucing =)

Wan Gerrard said...

good luck ^_^..
kucing comel

Jom: Kalau Gerrard jadi Boss

kiwi said...

thanks guys :))

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)