Thursday, December 16, 2010

Medical check up or medical exam?

Elop. Hari ni ada appoinment dengan doc. kat sepital. Untuk medical check up. ke medical exam? Entah..entah.. Pagi buat x-ray n yang berkenaan dengan lab. Petang baru jumpa doc. Ai, nape diorang tak buat sekali je. Ingat dekat ke tempat kiwi dengan sepital tuh. Err.. memang la dekat, lebih kurang 30 minit tapi kiwi malas la nak drive sorang2. Dah la tak best. Nak hilangkan bosan kiwi nyanyi sorang. Time berenti kat traffic light orang kereta sebelah pandang je. Ape..ape..ingat orang gila ke. Huhu.

Sekarang jalan kuala selangor-sabak bernam da jadi 4 lorong. So, banyak la lori2 besar yang guna jalan tu. Trrr.. tak suka la lori basar2 ni.. Cuak, takot bergesel dengan lori. Cuma yang bestnya sekarang jalan da lawa. Smooth je. Tade da lobang2. Ops ade la sikit tanah mendap kot. hehe..

Tu semua atas jasa orang politik yg bernama si polan bin si polan. dengar kata dia da letak jawatan as tuuuutttt *tale cakap pasal sensitip*. Hui, sayang la. kalau dia yang pegang, pembangunan tempat kitorang betul2 naik. Baru2 ni aku dengar mrsm yang dah memang dalam pembinaan tu dah terbengkalai. Adoi, membazir duit je pecah tanah & buat tiang tu. Alang2 siapkan jela. Ta kesah la sape yang mulakan. Buat keje biar habis boleh tak?

Ei, ape kiwi merepek ni. Dala. Nak makan. karang pukul 1.30 nak gerak da. Pastu nak jalan2 cuci mata. Nak ikot? Jom~~


p/s: Tina da sehat. Malam tadi dah boley ajak tangkap cicak. Dibo pon da boley bangun. Tinggal alang je. dia ni harap je sakit tapi mulut bising. Meoww..meowww..

4 comments:

cik dira said...

check up kowt.haha
aish..macam nak thu jer sape si polan bin si polan tu..
haha

kiwi said...

Hehehe..teka2.. clue dah ada..

anip said...

waaa...nyanyi sorang2.menarek! :O
klo buat lab test,mmg trpksa jmpe doc sblh ptg sbb nk tggu result lab test tu pon cam lame gak kot.he2

sian kan si polan..dari expression muka ngan keyakinan dier,mcm dier btul2 x brsalah.apepun,mari bersangka baik ngan semua org ;)

kiwi said...

hehe..doc tau la kan.
kiwi memang selalu sangka baik pada si polan..hehe

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)