Saturday, December 18, 2010

contest cerita lawak2 gila

Kelihatan seorang budak lelaki berumur 22 tahun sedang tidur waktu tengahari di ruang tamu. Emaknya berada di dapur. Masak kot. Adiknya yang berumur 4 tahun jadi tukang sebok kat dapur. Tiba2 dia ternampak satu talam.

Adik: Ei..talam ni cam best je. Try sepak guna lutut jap.

tanggg!! [bunyi talam]

Adik: eh..eh..macam drum la bunyi nya.. ni yang best ni.. buat lagi!

anggg!! tangg!! taaanngggg!!!!! [sambil berjalan ke ruang tamu]

Adik: Abang, tengok ni..Adik ade drum!!

Abang: Hoii!!! Bising ah! Aku nak tido ni!!!!

Adik: ape??? abang cakap ape? adik tak dengar la..drum ni bising sangat..[sambung main]

tangggg! tangggg!!

Abang: Grrrrrrrrrrrrrr.. Siap la ko!

si abang terus bangun dari tempat tido dan merampas talam daripada si adik, lalu dia pun menghempuk sekali talam tu kat kepala si adik.

Abang: Ha...sedap kan? tangg..tangg bunyi dia.

Si adik hanya mampu menggosok2 kepala sambil memandang abangnya dengan perasaan marah. nak lawan takot! abang tu besar!

Adik: cakap kat mak!

Abang: cakap ah! sikit2 mengadu. bweekkk :p

Adik: Mak...tengok abang ni. Dia pukul orang....

Mak: huh! tak larat aku nak tengok. Dah lebih 22 tahun aku dok mengadap abang ko je, tak de muka lain. Suruh tengok muka johny deep ke, angelina jolie ke, lisa surihani ke, fahrin ke tape gak.

adik & abang: mak ni................

Abang tecik ati lalu lari laju2 nak masuk bilik sambil tutup muka. Chea..konon2 nak nanges la.. sekali terlanggar dinding sampai terduduk. haha..

----------------------------------------------------------
Contest cerita lawak2 gila anjuran syuwai
Tarikh tutup: 11.01.2011

Nak tag 5 followers terbaru kiwi iaitu T.Cher Mya, rozuan, kotak hati, cik wani dan izyan shamba. Hehe..join contest tau!

p/s: syuwai, kalau tak cukup u boleh baca cerita lawak yang ni pulak ;p

6 comments:

anip said...

im the new follower too ;p

kiwi said...

anip baru sgt tu, nway thnks folllow me..hehe

Rozuan Ismail said...

kiwi,bg anip la tag tuh ye..wan mtk maaf..wan tkot x buat..wan kurg suka sikit contest n tag ni..sblum ni pon ada 5 tag yg wan x buat..sori k..

kiwi said...

up to you la..kiwi tak kesah u olls join tak..kiwi tag je..hehe

anip kalau nak kena ada blog dulu la ;p

syuwai said...

syuwai dah baca yew >.<

kiwi said...

orite syuwai~:)

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)