Sunday, March 2, 2014

Koleksi album gambar-gambar kucing comel

Boring + tak de idea nak post pae kat blog. Jadi kalau rasa kiwi boring, kiwi akan upload gambar kucing kiwi yang comel-comel. kweeee~~~


Tuan, nak tisu tak??

Yang ni namanya Tompok.
Sebab bulu dia ada 3 color dan bercampur2.

Tuan nak angkat kotak? tak pe, sini Tompok tolong angkatkan..

Si tompok ni kami ambik daripada orang.
Asalnya dia baka parsi.
Tapi tompok macam bulu kucing siam je.

Tada.. Hari pertama dia.. Wlcome home tompok.. :))

Masa kami mula2 bela tompok, kami memang dah ada bela 5 ekor kucing lain. 
Cuma dalam banyak2 kucing, tompok jela yg bulu tebal sikit.. 
hehe..


Suka tengok kucing tidur.. macam baby.. :p

Comel kannn :))

Pencil box limited edition. sape nak? :P

Ni masa tompok baru lepas main. 
penat sangat la tu sampai tidur atas mesin jahit lama.


Dan ni gambar tompok tahun 2012 kalau tak silap. 
Kami bela tompok dari 2010 masa tu dia baru 2-3 bulan
tompok beranak 5 kali jugak la kat rumah tu sampai penuh dengan anak2 dia
latest dia pregnant masa bulan 1 hari tu
tapi tak sempat beranak
 sayang tompok dah tak de
sebab... kena gigit dengan anjing liar
biasanya tompok tidur dalam rumah
pagi baru dia keluar cari tanah
pagi tu tompok mengiau mintak keluar tapi sampai malam dia tak balik
semua pelik sebab dia tak pernah merayau ke mana2
kami hanya jumpa dia sehari lepas tu
badan robek..sebab kena gigit anjing liar..

end of story.

huuuu~~popok.. we miss you and your voice..
(i'll tell you later about that)


3 comments:

Umi Nazrah said...

salam singgah. kucing memang comel tapi saya takleh ngam ngan kucing. huhu

kiwi said...

oh yeke. ade alergik kucing ke?

syukrann said...

aku takut kucing...tp mmg adore ngan kucing2 yang gebus dan comelll..hehe

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)