Wednesday, August 31, 2011

bersyukurkah kita dengan nikmat sedia ada?

Geram, s edih, malu, marah semua menjadi satu. Gara2 kiwi terjumpa akaun facebook seseorang yang boleh dikira saudara. Sepatutnya happy, dah jadi sebaliknya. Ini disebabkan orang tersebut, seorang saudara, telah menukar namanya kepada seorang saudari yang mana nama tersebut mempunyai nama yang sama dengan kiwi. Oh please...... Not my name~~~~

Dia lelaki. Tapi bersikap seperti seorang wanita. Umur sudah melebihi 21 (agaknya). Malah nama dan pakaiannya juga menyerupai wanita. Kiwi ada tengok gambar2 dia. Semua disolek supaya serupa dengan wanita. Kiwi tak faham, kenapa dia buat macam tu. Dia dipanggil akak oleh kawan2nya juga. Malah, ada yang support dia (mungkin orang2 macam dia gak).

Semua gambar2 yang kiwi tengok tu, tak ada satu pun yang betul2 cantik seperti perempuan. Sorry to say, gambar2 anda masih melambangkan yang anda seorang lelaki. Muka lelaki. Tak faham, anda lelaki, kenapa nak jadi perempuan? Siap pakai aksesori perempuan, termasuk part yang tu (malu nak sebut). Dan yang paling memalukan, pakai nama sama dengan kiwi. Huuuu~malu ><

-------------------------------------------------------------------------------------------
Kepada korang yang ada kawan2 jenis2 ni, tolong nasihat. Bukan bagi galakan supaya diorang ikut naluri keperempuanan tu.Dan jangan lupa, nasihat gak kat diorang supaya sila bersyukur dengan nikmat yang ada. Pasti ada hikmahnya dilahirkan sebagai diri sendiri.


oh.. kiwi nak tanya, ni dikira mengumpat ke tak?

p/s: sedih.. ada orang tu block fb kiwi :(

5 comments:

kotak bulat said...

emm.. entah lah.. kwn kb pun ad gitu.. tp xtau nak kata pe..pilihan dia..

kiwi said...

kiwi tak pernah rapat dengan orang2 macam ni. harap2 kalau kiwi ada pun, kiwi nak ajak dia berubah.

sergeant keroro said...

orang camni kadang-kadang susah. mereka tak ada pegangan agama untuk membimbing mereka

Jejaka Terhangat said...

kiwi kasitau je kat mak bapak dia..suruh dorang tegas sikit.

FaKArePa!n said...

nak kena rotan dlu bru insaf tu..

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)