Wednesday, June 8, 2011

kejar traffic, tambah followers guna tips, SEO bagai

Hari ni cam tak de benda nak pos dalam entri.
Idea tu ada,
Tapi..
Tah, tak tertaip dek jari jemari nih..

Rasa nak kejor traffic.
tak pun nak tambah koleksi followers.
Nak jugak apply tips2 blogging
Atau guna SEO,
Tapi..
Nak buat pasal apa..

Idea2..
Ke mari kamu..

Aha..
Dah ada idea!

Cuba tengok jumlah followers kiwi.
Dah dekat 295 kan.
Tapi..
Dalam ramai2 tu,
Seco'et je yang betul2 follow perkembangan kiwi.
Yang lebihnya gi mana pun tatau.

Korang yang baik hati lagi budiman,
Sila jangan bagi ayat 'i follow you, you follow i balik tau' ala-ala lagu DIGI 'follow you,
Rasa tak syok bebenor
Dah korang kalau setakat nak menambah koleksi followers yang tak ikut korang buat hape.
Nak follow biar la ikhlas.
Kalau follow lepas tu unfollow balik pun tak guna.

Pastu ada pulak yang tinggal link then shout kat kiwi ' i dah follow dan komen, follow i balik tau'...
Saketttt kiwi tengok korang sebab korang bukan saje tak follow, malah habuk komentar pun tadak.
Setakat tinggal tapak kaki.
Ggggrrrrr......
Marra la ni.. Marra tau.. Marraaaa..

Ahaks, tade la.
Gurau je.
Sekadar teguran dalam entri yang tak seberapa.

You guys out there,
Tolong ye.
Kalau nak kiwi follow tade hal la.
Tapi..
Jangan tipu2 la wey...
Ada komen/ follow baru shout.
Kalau tak de buat la cara tak de.
Kalau tinggal jejak, insyaallah kiwi balas jejak tu.

Boleh pembaca2 budiman sekalian?? Salah silap terkasar bahasa walaupun sengaja mahupun tidak, harap diampun.

Terima kasih kerana berjaya menamatkan bacaan anda kali ini :))

16 comments:

Rozuan Ismail said...

wan bg idea.ce buat entri pasal kahwin campur.artis ke apa ke

salwaismail said...

biasa la org mcm tu. sabar jela.
:)

Mr Danel said...

hahah...
kiwi sbo kiwi..jgn marah..ti terperah jadi jus kiwi kng..

biasa lah..
sye pun baru2 rerajin coment sbb dulu tenet sgt lmbab dan ada orang kai captcha..aduhai..hahah

seo uh pew?

Terbelog said...

Search Engine Optimization
amboi..kiwi marah nampak hehe

Green Apple said...

jgn marah kiwi... bese terkena dah tuh... apa2 pon yang penting IKHLAS.... kalau x ikhlas baik x payah... tol tak..

sergeant keroro said...

betul-betul. XD

setuju sangat, selalu kena camtu.

unclechungho said...

betol tu kiwi !
asyik kita je yg memberi !
tapi tak terima-terima !
hahahaha
jom sama-sama kita memeriahkan dunia bloggers !
insyaAllah kita akan seronok dengan dunia blogging jugak ! :)

Cik Mira said...

sangat tak suke dengan ayat "i follow u, follow me back ya!" tapi apa pon tarakkk

kiwi said...

@ Rozuan Ismail: ok gak idea tu. insyaallah akan kiwi fikirkan

kiwi said...

@ salwaismail: tengah sabar la ni

kiwi said...

@ Mr Danel: tak kesah kalau tak nak komen, tapi jangan la tipu2. ape pekdahnye menipu tu..

kiwi said...

@ Terbelog: tq tolong jawabkan. tak marah, geram je.

kiwi said...

@ Green Apple: betul, kalau tak ikhlas, kena gak ikhlaskan hati :P

kiwi said...

@sergeant keroro: tu la, xbest kan :(

kiwi said...

@ unclechungho: terbaek la! kiwi nak cakap camtu, tapi tak sampai hati. unclechungho memang memahami :)

kiwi said...

@Cik Mira: tau tak pe.. nyampah.... :P

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)