Thursday, June 2, 2011

Cabaran 2020

Scene 1

Dalam satu kelas, kelihatan seorang guru lelaki sedang mengajar di hadapan kelas. Namun, disebabkan waktu sudah hampir jam 12 tengahari dan cuaca agak panas, para pelajar tidak dapat menumpukan perhatian kepada pengajaran hari itu.

Cikgu: Class, pay attention please!
Pelajar1: Cikgu, saya ada soalan. Bla..bla..bla..
Pelajar2: [berjalan ke hulu ke hilir, entah apa yang dicarinya..]
Cikgu: Class, relax..saya tau kamu panas, tapi cuba duduk diam2. Tak boleh ke?
Pelajar2: [masih kelihatan berjalan-jalan tanpa menghiraukan arahan guru]
Cikgu: grrr.. [ni yang aku hangin nih!]. Oi gemuk! Balik tempat kau!
Pelajar2: [Terus duduk tempat sehingga habis masa guru tersebut akibat malu yang teramat kerana dipanggil gemuk]

kiwi: wkwkwkwkw [gelak guling2]. Ha...Kadang2 jadi cikgu kena kejam jugak, budak zaman sekarang..haih..entah le.. :P

-----------------------------------------------------------

Scene 2

Teacher: Ok class, 3x3=?
Student1: 6!
Teacher: Masyaallah, Very Cleverrrrrrr!!
Student1: Smile proudly :D

Teacher: Now, gimme 1 unknown that you have already learn
Class: ....
Teacher: Common guys..
Class: ...
Teacher: Hello..
Student1: Hello..
Student2: Yea, cikgu nak cakap dengan sapa?
Student3: Eh, nak ajak dating ke
Student4: Set..Jom pasar malam taman beringin
Student5: Eh kantoi, bawak hp gi sekolah
Student6: Ha, bla..bla..bla...........
Teacher: ... [!@#$%^&]

Kiwi: Ciss.. Unknown pun tak tau, kacang je wei! Pahtu bebudak ni, bila tanya sensorang senyap [especially malay], bab mengarut nombor satu!!

Gambar: Google


p/s: Ini cerita kami :P

No comments:

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)