Friday, December 10, 2010

10 Disember - Hari penting!

Hi peeps [eh, sejak bila kiwi guna peeps ni? Huhu]. Just nak share. Hari ni family adik kepada mama kiwi datang. Atuk yang kiwi panggil tok wan pon datang! Syiookkk sangat sebab kiwi memang jarang2 dapat jumpa tok wan. [hehe, padahal masa gi kedah hari tu baru jumpa]. Pak cik kiwi pulak bawak semua anak2nya.

Yang buat kiwi geram, anaknya yang ke2, lelaki. Jahat [Upss bukan kot?] Degil sangat. Baru 4 tahun, tapi dia berani tumbuk2 adik kiwi yang 15 tahun, berani hayun batang paip kat orang 21 tahun. GERAM kiwi. Last2 kiwi tarik sket rambut dia yang kat bahagian telinga [kalau orang dewasa, sideburn la] masa mak dia tak de. [Haha, jahatnya!]. Baru la dia sopan sikit. Itu pun kejap aje. Kalau tak……. Hee..kiwi nak sepak pun, anak orang. Kalau sepak betol2 bukan dia paham bahasa pun. Nama pun budak. Baik la sekejap kot. Lepas tu jadi balik. Yang peliknya dia TAKUT sangat dengan ayahnya. Garang kot. Hehe..Bagus la tu, kalau tak dia tak makan saman terus [;p].

Eh, ni dah kes ngumpat ni. [yeke?]. Forget about it. Ha, yang ni kiwi nak heboh sikit. Before diorang balik tadi, kitorang celebrate birthday mama kiwi yang ke 44. Hehe, muda lagi kan mama kiwi ni? Kebetulan pulak jatuh pada hari yang tok wan [ayah mama] datang. Mesti mama suka kan. Hehe.. Ni gambar kek yang kitorang beli.



Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday mama
Happy birthday to you..

*Happy birthday Mama!!*

Biasa2 je kek ni. Hah, kiwi hampir2 lupa nak cerita. Pak cik kiwi yang sorang ni memang nakal. Masa kiwi dah siap pasang lilin untuk mama kiwi tiup, tiba2 je dia datang dari belakang dan puffff.. Semua api lilin tu terpadam. Hee..anak dengan bapak sama je. Suka buat orang geram. Sabo jela.. Sian mama kiwi tak dapat tiup lilin kek tu tau!

Ape pun, kiwi doakan mama kiwi semoga panjang umur, murah rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik, dan semoga sentiasa mendapat rahmat Allah Taala. Amin.

*Muaxxx.. I love you mum* Hehe.. [malu]

4 comments:

cik arnab said...

kiwi tarik sideburn budak tu?ooo..nakal ek...xper2 practice jd mak la..kiwi dah leh jadi mak org tu..hihi.. kiwi, bila nk mai kl ni? temankan cik arnb..hang out twogeder2..hihi

kiwi said...

haha, kira practice la ni kan. jadi mak yang garang. Hehe, insyaallah krismas nanti kiwi gi kl. bila nak hangout tu tak tau la lagi. harap bersabar ye cik arnab :)

anip said...

haha...post yg menarek,i mean you are quite funny and naughty too.
tarik rambut bdk kecik tu yang tak tahannnn...anda ni nakal gak eh.. :O

kiwi said...

Nakal sikit je. Anak orang tak berani sentuh. Curik2 boleh la. Hehe

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)