Thursday, October 28, 2010

First Tagged

Excited nak buat sebab first time di tag.. credit to my friend, zufariza yang tag n ajar aku pasal benda2 ni..maklumlah,,0rang baru belajar s0 xb0leh la malu2 utk bertanya btol x? hehe 0ke,,jom kite tgk soalan2 nya..


1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.

- Satay ayam! Terutama yang ade daging tanpa kulit..Dapat pulak satu set,,umpphhh,,marvelous lah! Hehe

- Nasi Pattaya! Entah ape yang special pada nasi pattaya ni pon aku xsure,,yang pasti mesti telur tebal and sebotol sos perlu ade di depan mate!

- Masak merah! Xkira la ayam ke daging asalkan masak merah mesti aku amik byk2,,kuah kalau boleh biar sampai nasi tu basah,,hehe jgn tiru 0ke,,sdp mmg sedap tapi xmanis dipandang,,aku pon buat kalau kat rumah je,,


2. Dua jenis air apa yang paling korang suka?

Nescaffe + Jus epal/oren..yummy =p


3. Which type of food yg korang prefer, pilih 3 sajo : Malay, Indian, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian

Dalam byk2 tu of c0urse aku prefer malay,,dah orang melayu nak makan makanan ape lagi kan,,yang lain2 aku xsure,,xpenah pulak aku rase,,hehe


4. Apa makanan yg korang paling expert masak? Dalam kata yg lain, takyah tgk resepi tapi at the same time bile org lain rasa, org akan kata "wahhh, gila sedap".

telur dadar, yeah! Hahaha mesti korang ketawa kan kalau baca jawapan aku ni,,


5. Semahal mana korang pernah bayar untuk makanan korang?

untuk sorang aku xsure tapi paling mahal bawah 50 la sbb belanje kawan2 :)


6. Beri nama restoran favourite. Apa makanan kat situ yg paling sedap?

Em,,entah la ye,,kalau aku pergi restoran bukan aku tengok signboard pon,,main masuk, makan, balik,,yang penting halal..


7. Ayam, kambing, lembu, itik, burung puyuh, burung wak-wak, rusa, landak, merpati, ayam denak. Mana satu yang korang suka? Kalau korang ada suka yang lain, tapi aku tak list, bagitau je la.

Ayam! Ikan! Hehe,,aku xberapa masuk dengan kambing,,lembu tu boleh la jugak. Yang lain2 tu macam makanan eksotik je bunyinye,,aku ni memilih sikit,,kalau bunyi pelik je mesti tekak xterima,,huhu


8. Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda? Dan makan/minum apa? Kalau korang ingatlah kannn.

Alamak! Kat mane ye? Makan ape ye time tu? Haha xde lah, aku belum pnah dating lagi so mane nak tau jawapan kan :D


9. Apa makanan yg selalu remind korang terhadap pasangan korang?Kenapa?

p0n xdapat nak jawab soalan ni,,harap map,,jgn terlalu kuciwa okies


10. Kalau pegi rumah orang, korang selalu berharap orang tu selalu hidang apa?

Mestila yang best2 kan? hehe demand ar tu,,xdelah,,gurau je,,aku kdg xkesah sgt,,hidangla Ape2 je asalkan air sejuk n bukan kueh teaw or biskut,,hehe


11. Makanan yg korang mmg tak buleh nak telan langsung. Samada tak sedap atau tekak korang dah kembang.

byk,,nk aku senarai gk ke,,0keh2
-kueh teau [ntah macam mane nak eja]
-pecal
-makanan yang ade sayur taugeh
-cheese n mayonis
N s0 0n..byk sgt nanti korang kate aku cerewet pulak kan..


12. Menu raya paling disukai.

ketupat nasi, rendang, kuah kacang, rojak buah,fuhh,,klu dpt makan sodap ni


13. Jajan/Cikedis favourite?

C0klat n semua jenis jajan kot,,hehe [macam budak2 pulak semua suka]


14. Beri dua makanan yg mak korang masak yang korang suka?

Ikan masak asam n masak tiga rasa,,my faveret tu!


15. Makanan paling pedas korang makan? Sapa masak?

Ikan masak sambal..sape lagi yang masak kalau bukan aku,,heheh


fuhh,,Berjaya jugak jawab soalan2 yang serba mencabar ni,,maklumlah,,semua pasal makanan & masakan,, hehe =p

So kepada orang yang telah di tag [ cik arnab, khazanah rahsia and nurul suhada,,kalau rajin silalah jawab pulak ye.. :D

2 comments:

zulicious said...

oooo suka pedas...pndai tul msk tlur dadar...hehe

kiwi said...

hahaha XD

Labels

Adam (7) Alaf21 (2) Award (10) Beble (43) Ben Ashaari (6) Blog (20) blurr (11) Bola (1) borang (2) Buffered Earning (2) Cikgu (9) Cinta (13) Class (6) Comel (5) Contest (36) Dakwah (15) Entertainment (8) Exercises (7) Fakta (27) Famili (15) Follower (4) Food (1) Form1 (8) Form2 (11) Form3 (11) Form5 (2) Formulae (15) Friends (12) Funny (14) Gempak (6) Giveaway (44) Guru (7) Hawa (12) Hlovate (3) Iklan (10) induksi (2) interview (2) Jemari Seni (2) Jiwa Kacau (33) Jurulatih Utama (3) Kereta (5) Kiwi (37) Komik (2) Kucing (8) Link (2) Lyrics (2) Mathematics (22) Motivasi (17) Movie (1) Notes (20) Novel (4) Nuffnang (7) Panas (9) Past Year Questions (5) PBS (10) Petua (2) PT3 (4) Puisi Kreatif (13) RAM (1) rpt (9) Segmen (16) Sekolah (35) Senarai semak (5) senarai semak pbs (5) SPM (4) spp (1) Story (24) Student (25) Surat (5) Tagged (15) Tazkirah (30) Tips (40) Tutorial (10) Wordless Wednesday (4)